Nieuw reglement teamcompetities

Bij de 33e editie van de UT-Triathlon zullen enkele regels anders zijn vergeleken met vorige edities.

  • Indien stayeren is toegestaan (zoals het geval bij de teams), dan zijn ligsturen niet toegestaan, ook de korte ligsturen met of zonder ‘brug’ daartussen zijn dan niet toegestaan. Dit geld voor zowel de ochtend- als middagserie van de teams.
  • De kwalificatie-tijd van een team wordt bepaald door het optellen van de 3 (van de 4) beste individuele tijden en deze te vermenigvuldigen met 0,67. Indien in de individuele kwalificatie twee of meer team-leden zijn uitgevallen (DNF) en/of niet zijn gestart (DNS), wordt er geen kwalificatie-tijd vastgesteld voor het team. Indien in de individuele kwalificatie één of meer team-leden zijn gediskwalificeerd (DSQ), wordt er geen kwalificatie-tijd vastgesteld voor het team.

We zien uit naar een mooie wedstrijd!