Parkinson2Beat

De UT-Triathlon vraagt dit jaar uw aandacht voor de ziekte van Parkinson.

Parkinson is de een na grootste hersenziekte in Nederland en nog steeds niet te genezen. Iedereen kent wel de mensen die last hebben van het trillen of het schuifelen en zelfs bevriezen. Maar de symptomen zijn helaas niet alleen lichamelijk. Als Parkinson patiënt heb je bijvoorbeeld ook 30 tot 50% kans op Dementie en is vaak het ‘werkgeheugen’ stuk. Dit laatste maakt dat je niet meer kunt organiseren, vergelijken etc. Parkinson is een bijzonder vervelende soms zwaar invaliderende ziekte. De huidige medicijnen brengen geen genezing, maar maskeren alleen tijdelijk de lichamelijke symptomen.

Parkinson2Beat is een initiatief die i.s.m. de Parkinson Vereniging sportactiviteiten aanbiedt waarbij de inkomsten daaruit worden gedoneerd aan de Parkinson Vereniging. Het betreft sportactiviteiten als: Wandelen, fietsen, golfen, dansen en zelfs vliegen. Het concept is vrij simpel. U sport, u betaalt daarvoor een klein bedrag en aan het einde van het jaar wordt er een mooi bedrag gedoneerd aan de Parkinson Vereniging.

Nieuwsgierig geworden? Kijk en schrijf u in op www.Parkinson2Beat.nl

U wilt ook wat doen, maar er is geen sportactiviteit bij u in de buurt. Stuur ons een email (info@parkinson2beat.nl) en wij nemen contact met u op en gaan aan de slag om ook bij u in de buurt iets te organiseren voor dit goede doel. Ik wens u namens de vele Parkinson patiënten veel sportplezier. U helpt daarmee ons zeer.

Voor inzicht in alle geplande sportactiviteiten van Parkinson2Beat, zie de Kalender.