35e UT-Triathlon uitgesteld

De Nederlandse overheid heeft vandaag bekendgemaakt dat er tot 1 juni geen evenementen georganiseerd mogen worden in Nederland i.v.m. de uitbraak van het coronavirus. Dat betekent dat op 17 mei 2020 de UT-Triathlon niet plaats zal vinden.

De organisatie is de afgelopen week reeds gestart met het onderzoeken van een alternatieve datum voor de UT-Triathlon, zondag 27 september heeft hierbij de voorkeur. Echter is deze datum nog niet definitief. Het is nog afwachten of o.a. de benodigde vergunningen verkregen kunnen worden. De organisatie zal z.s.m. bekendmaken of de wedstrijd definitief verplaatst kan worden.

Op dit moment worden restitutieverzoeken nog niet in behandeling genomen. De organisatie focust zich eerst op het verplaatsen van de wedstrijd en zal op een later moment de deelnemers de keus geven om het inschrijfgeld retour te ontvangen, of deel te nemen op 27 september (indien de wedstrijd dan plaats kan vinden). Restitutie zal vervolgens plaatsvinden volgens de annuleringsregeling van de Nederlandse Triathlon Bond.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.