Aanpassingen 35e UT-Triathlon

Om op 27 september de 35e UT-Triathlon voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie enkele aanpassingen moeten doen in het programma. O.a. het compacte parcours waar men elkaar vaak passeert is aanleiding hiervoor. Tevens is het zaak om groepsvorming te beperken, dat betekent dat het starten in groepen niet mogelijk is en de wisselzone ook flink aangepast moet worden. Het aantal deelnemers aan de wedstrijd zal beperkt worden tot 480.

Om zo goed mogelijk aan alle richtlijnen te kunnen voldoen is besloten om in 2020 alleen een ‘supersprint’ aan te bieden, en de andere afstanden een jaar over te slaan. Deze supersprint bestaat uit 175m zwemmen, 12 km fietsen en 3 km lopen. Er zal gestart worden volgens het tijdrit principe, waarbij atleten achter elkaar starten i.p.v. tegelijkertijd. Zodoende wordt drukte bij de start en in de wisselzone zoveel mogelijk vermeden. De kosten voor deelname aan de supersprint bedragen 20 euro.

Na overleg met de NTB blijkt dat het aanpassen van bestaande inschrijvingen en reeds betaalde inschrijfgelden niet mogelijk is. We hebben begrepen dat opnieuw aanmelden nodig is om de financiële afhandeling correct te laten verlopen. Iedere deelnemer zal dan ook automatisch afgemeld worden en het reeds betaalde inschrijfgeld volledig retour ontvangen.

Vervolgens is het noodzakelijk om jezelf opnieuw aan te melden wanneer je deel wilt nemen aan de supersprint. De aanmelding via onze website en het NTB systeem opent op woensdag 1 juli. De aangepaste voorwaarden van de NTB zijn van toepassing.

Uiteraard hadden wij graag het originele programma gehandhaafd maar dat blijkt helaas niet mogelijk. Desondanks hopen we jullie allemaal te zien bij de supersprint op 27 september!

Bestuur
Stichting UT-Triathlon