Onderdelen

Team Triathlon
Recreatief

Mini Triathlon
10 t/m 15 jaar

1/8e Triathlon
14 jaar en ouder

Trio Triathlon
Ieder een onderdeel

Team Triathlon

De Team Triathlon is een bijzonder wedstrijd concept. Bij deze wedstrijd legt een team van 4 atleten eerst ’s ochtends individueel een mini triathlon af. ’s Middags wordt er gezamenlijk een 1/8e triathlon afgewerkt waarbij de atleten dus gezamenlijk zwemmen, fietsen en lopen.

Hoe werkt het?
De wedstrijd bestaat uit 2 delen, de ochtendserie en de middagserie. Tijdens de ochtendserie leggen alle teamleden individueel een mini triathlon af. De 3 beste individuele eindtijden worden bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigt met 0.67, en vormen zo het team resultaat. Op basis van deze teamresultaten wordt de startvolgorde van de middagserie bepaald. Het langzaamste team uit de ochtendserie start als eerste in de middagserie, hierna start er iedere anderhalve minuut een volgend team.

Aanvullende regels
Een team bestaat idealiter uit 4 personen. De kwalificatie-tijd van een team wordt bepaald door het optellen van de 3 (van de 4) beste individuele tijden en deze te vermenigvuldigen met 0,67. Indien in de individuele kwalificatie twee of meer team-leden zijn uitgevallen (DNF) en/of niet zijn gestart (DNS), wordt er geen kwalificatie-tijd vastgesteld voor het team. Indien in de individuele kwalificatie één of meer team-leden zijn gediskwalificeerd (DSQ), wordt er ook geen kwalificatie-tijd vastgesteld voor het team.

In de middagserie moeten alle leden van een team het gehele parcours afleggen. Met dien verstande dat de finishtijd van het 3e teamlid de eindtijd van het team is. Het is niet toegestaan dat een atleet zich 1 of meer ronden laat inlopen en vervolgens weer aansluit bij het team.

Alle leden van een team dienen gelijke kleding te dragen.

Stayeren is niet toegestaan. Maar uit veiligheidsoverwegingen dienen de fietsen zowel tijdens de ochtendserie als de middagserie te voldoen aan de NTB reglementen voor stayer wedstrijden (Art. 5.2 – pag. 36).

  • De wielen moeten tenminste 12 spaken hebben, dichte wielen zijn niet toegestaan.
  • Alleen traditionele sturen (drop handlebars) zijn toegestaan.
  • Opzetsturen zijn niet toegestaan, ook korte ligsturen en/of ligsturen met een brugdeel niet.

Ochtendserie

  afstand rondes
Zwemmen 175 m  
Fietsen 8 km 2
Lopen 2,3 km 1

Bekijk ook het parcours.

Middagserie

  afstand rondes
Zwemmen 475 m  
Fietsen 20 km 5
Lopen 5,2 km 3

Mini Triathlon

Voor de kids is er een Mini Triathlon waarbij kinderen van 10 t/m 15 jaar kennis kunnen maken met de triathlon sport.

  afstand rondes
Zwemmen 200 m  
Fietsen 8 km 2
Lopen 2,3 km 1

Bekijk ook het parcours.

1/8e Triathlon

Bij de 1/8e Triathlon zijn 4 startseries. Deelname is vanaf 14 jaar.

  afstand rondes
Zwemmen 500 m  
Fietsen 20 km 5
Lopen 5,2 km 3

Bekijk ook het parcours.

Trio Triathlon

Ieder trio bestaat uit een zwemmer, fietser en een hardloper. In estafette vorm leggen zij een 1/8e triathlon af. Zoek je nog teamgenoten? Kijk dan op onze Facebook pagina en plaats je oproep!

  afstand rondes
Zwemmen 500 m  
Fietsen 20 km 5
Lopen 5,2 km 3

Bekijk ook het parcours.