Algemene informatie

Deelnemersinformatie 2018

Deelnemersinfo_2018_Mini-Achtste-Trio

Deelnemersinfo_2018_Teams

Wijziging wisselzone
In 2018 zullen alle atleten zich verzamelen in één gemeenschappelijke wisselzone. Dit is hetzelfde als vorig jaar. Hieronder is te zien dat de atleten vanuit het zwembad bij “zwemmen in” komen, zij lopen vervolgens naar hun fiets waarna zij richting “fietsen uit” lopen. Bij het uitkomen van de wisselzone gaan zij rechtsaf het fietsparcours op, na afloop van het fietsen komen zij de wisselzone in bij “fietsen in”. De atleten lopen met hun fiets rondom een barrière waarna ze naar hun plek kunnen, vervolgens gaat de atleet het loopparcours op door de wisselzone te verlaten bij “lopen uit”. Het inchecken van de fietsen gebeurt aan de buitenzijde van het honkbalveld zoals aangegeven in het kaartje.

Fietsparcours

Bij de in-/uitgang van de wisselzone is het vrij smal, daardoor wordt hier tijdens de wedstrijd een inhaalverbod ingesteld. Bij het uitkomen van de wisselzone worden fietsers ook verzocht om uiterst rechts te blijven bij het opstappen.

Wedstrijdreglement
De UT-Triathlon wordt gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Het wedstrijdreglement van de NTB is van toepassing.

Lees hier: NTB Wedstrijdreglement