Algemene informatie

Deelnemersinformatie 2017
– Mini, Achtste en Trio Triathlon
– Team Triathlon

Wijziging wisselzone
In 2017 zullen alle atleten zich verzamelen in één gemeenschappelijke wisselzone. Voor de atleten gaan er dus een aantal dingen wijzigen, o.a. de routing in de wisselzone. Hieronder is te zien dat de atleten vanuit het zwembad bij “zwemmen in” komen, zij lopen vervolgens naar hun fiets waarna zij richting “fietsen uit” lopen. Bij het uitkomen van de wisselzone gaan zij rechtsaf het fietsparcours op, na afloop van het fietsen komen zij de wisselzone in bij “fietsen in”. De atleten lopen met hun fiets rondom een barrière waarna ze naar hun plek kunnen, vervolgens gaat de atleet het loopparcours op door de wisselzone te verlaten bij “lopen uit”. Het inchecken van de fietsen gebeurt aan de buitenzijde van het honkbalveld zoals aangegeven in het kaartje.

Wijziging fietsparcours

Door de verplaatsing van de wisselzone was het noodzakelijk om het fietsparcours aan te passen. Ons bochtige parcours is er nog iets technischer op geworden, er is namelijk een klein lusje toegevoegd. Waar in het verleden het fietsparcours rechts langs het honkbalveld liep zal hij er nu links omheen lopen.

Bij de in-/uitgang van de wisselzone is het vrij smal, daardoor wordt hier tijdens de wedstrijd een inhaalverbod ingesteld. Bij het uitkomen van de wisselzone worden fietsers ook verzocht om uiterst rechts te blijven bij het opstappen.

Wedstrijdreglement
De UT-Triathlon wordt gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Het wedstrijdreglement van de NTB is van toepassing.

Lees hier: NTB Wedstrijdreglement